‘Vanaf het eerste moment krijg je verantwoordelijkheid’

(In Dutch)

Tijdens het afronden van mijn MSc Business Administration Strategy ben ik in mei 2019 begonnen als werkstudent bij Catena Investments. Catena Investments is een groen investerings- en advies bedrijf met een focus op uitdagende financiële projecten, business cases en complexe transacties van duurzaamheidsvraagstukken. Mede door mijn achtergrond als BSc Science, Business and Innovation trok met name het investment management in combinatie met de focus op duurzaamheid mij het meest aan. Ik startte als werkstudent en na een succesvolle periode van vijf maanden ben ik vervolgens doorgestroomd als analist.

Samen een positieve impact én waarde creëren
Elke dag is anders als analist bij Catena Investments. Je werkt samen met het team aan meerdere lopende financiële adviesprojecten en ondersteunt investment management. Hierdoor werk je steeds met andere mensen van het team en leer je in een korte tijd verschillend bedrijven en sectoren goed kennen. Catena Investments creëert waarde middels investment management, transacties en bedrijfsfinanciering aan te bieden op het gebied van duurzaamheid en FinTech. De gezamenlijke passie voor duurzaamheid en positieve waarde creatie, die wie zien bij onze klanten en partners, maakt het voor mij persoonlijk zo leuk om aan deze vraagstukken te werken.

Als analist ben je betrokken bij iedere stap in het transactie of investment proces
Het interessante aan het werken als analist is dat je vanaf het eerste moment verantwoordelijkheid krijgt. Hierbij ben je vanaf het begin tot het eind betrokken bij een investment of transactie proces. Afhankelijk van het stadium van het proces werk je aan financiële modellen, waarderingsanalyses, schrijf je information memoranda of werk je aan presentaties.

Hiernaast ondersteun je als analist ook de investment managers met het beheren van onze assets. Catena Investments stimuleert je om als analist zelf ondernemend te zijn en laat je al in een vroeg stadium mee gaan naar klanten. Dit maakt dat je in korte tijd ook veel praktijkervaring opdoet. Naast investment-specifieke werkzaamheden werk je aan marktonderzoeken op het gebied van duurzame energie, FinTech, circulaire economie en innovatieve technologie. Kortom, als analist bij Catena Investments is geen dag is hetzelfde.

Naast de afwisselende en uitdagende werkzaamheden, wordt er als analist bij Catena Investments een bijzondere focus gelegd op je eigen ontwikkeling. Jaarlijks stel je persoonlijke doelstellingen op. Deze doelstellingen betreffen zowel het opdoen van technische vaardigen en soft skills, als het behalen van milestones. Deze skills worden versterkt door deel te nemen aan onze interne opleiding door middel van kennissessies, en door het volgen externe trainingen. De persoonlijke en professionele ontwikkeling staat centraal bij Catena Investments.

Een hecht team met diverse kwaliteiten en achtergronden
Een belangrijke pijler bij Catena Investments is het team. Het feit dat het een relatief klein team is, maakt dat het ook een hecht team is. Dit maakt ook dat de organisatie erg plat en open is, waardoor er voor iedereen ruimte is om input te geven rondom strategie, besluitvorming en interne processen. Het team heeft achtergronden in ondernemerschap, finance, econometrie, (treasury) consulting, technologie en data science.

Uiteraard is het ook van belang om leuke dingen met je collega’s te doen. Zo hebben we twee keer per maand een ‘Big Catena’, waarbij er een informele workshop gegeven wordt over een actueel onderwerp op het gebied van finance of duurzaamheid. Naderhand gaan we ergens eten, een leuke manier om even uit het werk te stappen en om op een informele manier contact te hebben met je collega’s. Ik ben nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan.

Spreekt dit verhaal jou aan? En, lijkt het je interessant om meer te weten te komen over het werken als analist of werkstudent bij Catena Investments? Neem contact op en stuur een mail naar info@catenainvestments.com!

Max Terheggen
m.terheggen@catenainvestments.com

Menu